Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ علی محمد قاسمی در حالی این روزها در حالی بخش‎هایی از سریال "خانواده دکتر ماهان" را در شمال کشور کارگردانی می‌کند که سریال "زندگی از نو" ساخته او از شبکه پنج سیما در حال پخش است.
او در گفت‌وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره روند ضبط سریال "خانواده دکتر ماهان" بیان کرد: تقریبا روزهای پایانی ضبط را پشت سر می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا چند روز آینده کار ضبط سریال به پایان می‌رسد و وارد بخش فنی و پس از تولید خواهیم شد.
قاسمی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا در تمام آثار او رگه‌هایی از محیط زیست و حفظ آن دیده می‌شود، گفت: به هر حال این فضا و حس و حالی است که از سال‌های قبل در فیلم‌های کوتاه و مستندم بوده است و همیشه برایم جذابیت داشته و این امکان را به من می‌دهد که در تهران نباشم و به دور از دود و هیاهو در طبیعت پر از قصه‌های متفاوت، حضور پیدا کنم. این دو سریال نیز در ادامه کارهای قبلی من است که در منطقه گیلان و مازندران ساخته می‌شوند و نوع نگاه و حس و حالی متفاوت دارند.
وی افزود: سعی می‌کنم به نوعی وارد فضاهایی شوم که مسائل سیاسی – اجتماعی کمتر باعث تغییر و تحول درآنجا شده است. در سال‌های اخیر متاسفانه به دلیل وام‌های بی‌رویه‌ای که داده شد تقریبا تمام فضاهای بصری را از دست دادیم و مردم خانه‌های چوبی و سنگی را تبدیل به بلوک کردند، ولی هنوز هم جاهای بکر و اصلی را می‌شود پیدا کرد. این یکی از شاخصه‌هایی است که خودم دوست داشتم و وقتی با بلوک مواجه می‌شوم بسیار برایم غم انگیز است. نمی‌گویم مردم حق درست زندگی کردن ندارند، اما به نظرم مدیریت آگاهانه دراین امر وجود نداشته است تا مردم ضمن ایمن‌سازی با حفظ محیط زندگی به کیفیت بهتری برسند و این در همه جای ایران متاسفانه دیده می‌شود. در واقع دیگر خیلی تفاوتی بین فضای بصری تبریز یا بندرعباس وجود ندارد، مگر در جاهای خاص. یک وام غیرآگاهانه برای کیفیت زندگی به مردم داده شد، اما بدون توجه به مسائل بصری بود که این فاجعه را پیش آورده است. در این پروژه نیز سعی کردیم به فضاهای ناب نزدیک شویم و شرایط بکر محیطی را در کار به نمایش بگذاریم.
این کارگردان در ادامه درباره انتخاب لوکیشن‌های خاص عنوان کرد: انتخاب لوکیشن‌هایی در شمال کشور و یا مناطق بکر به این دلیل است که براساس پیش فرض‌ها و ذهنیت‌ها قصه را به سمتی می‌برم که دوست داشته باشم. همیشه اولین نفری که با کار ارتباط برقرار می‌کند خود سازنده اثر است و اگر این‌طور نباشد یک برخورد توریستی با منطقه شده است. من هم سعی کردم در بستر قصه‌ها این اتفاق بیفتد و در محیطی قصه‌ها را پیش ببرم که خودم به عنوان سازنده اثر از آن لذت ببرم. چون اگر این‌طور نباشد بیننده هم با آن ارتباط برقرار نمی‌کند و از آن لذت نمی‌برد. این انتخابی است که از زاویه دید و نگاه من سازنده باید اتفاق بیفتد. حضور فیلمساز در یک اثر زمانی حس می‌شود که زندگی را از زاویه نگاه خودش به تصویر بکشد. موفق بودن و نبودن آن به شرایط محیطی و نگاه کارگردان و سازنده فیلم نسبت به قصه بستگی دارد. در "زندگی از نو" این اتفاق افتاده است و کسانی که با کارنامه من آشنا هستند، ترکیب‌بندی، بازی‌ها و قاب بندی‌های من را می‌توانند ببینند. البته در مدیوم تلویزیون که مخاطب عام‌تری وجود دارد بخشی قصه است بخشی دغدغه‌های من فیلمساز که دوست دارم از این فضاها استفاده کنم.
وی ادامه داد: در "زندگی از نو" بازخوردهایی که دیدم فضاهای کار توانسته جدای از قصه مخاطب را جذب کند و با آن ارتباط برقرار کند.
قاسمی در پاسخ به این سوال که چرا در سریال "زندگی از نو" از ترکیب بازیگران شناخته شده و محلی استفاده کرده است، توضیح داد: در وجه اول خود قصه این را می‌خواست و پیش‌برنده بود و به من می‌گفت ‌که چگونه بازیگرانی انتخاب کنم. ترکیب بازیگران محلی و معروف مثل رضا کیانیان یا علیرضا خمسه یک انتخاب براساس قصه بود و این امکان فراهم شد که در خدمت دوستان باشیم.   فکر می‌کنم که ترکیب خوبی است. البته در سریال با توجه به هزینه‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌شود مثل سینما این فرصت وجود ندارد که با بازیگران غیرحرفه‌ای‌تر کار کنی. دراین جا برنامه‌ریزی وجود دارد که باید بر مبنای آن کار کرد. در سریال سازی به شدت سازنده نیازمند امکانات و عواملی است که همراه و هم قدم باشند تا به لحاظ تولید صنعتی پاسخگوی تهیه کننده و سفارش دهنده باشد و باید این اتفاقات به شکل درست انجام شوند. شاید در سینما این امکان وجود داشته باشد که از بازیگران غیر حرفه‌ای استفاده کرد، اما در سریال همه عوامل باید حرفه‌ای باشند تا جوابگوی برنامه‌ریزی انجام شده باشند. اتفاق خوب این سریال همین ترکیب بازیگران بود و طیف متفاوتی از بازیگران داشتیم. از خروجی کار خوشحالم و فکر می‌کنم خیلی شرمنده تهیه‌کننده نشدم و فرصت و امکانی فراهم شد تا بیننده را بتوانم پای گیرنده نگاه دارم.
این فیلمبردار همچنین در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا قصه سریال "زندگی از نو" از یکدستی برخوردار نیست و تعلیق‌هایی که درآن وجود دارد نیمه کاره رها می‌شوند، گفت: در کار سریال سازی وقتی کار برای تلویزیون است یک سفارش دهنده وجود دارد که براساس یک سری تعاریف و مبانی از تو به عنوان فیلمساز کار می‌خواهد. فیلمنامه چیزی نیست که خودت نوشته باشی یا آن را دوست داشه باشی در واقع فیلمنامه آن چیزی است که براساس خواست تلویزیون به تصویر کشیده شده و کارگردان در آن خیلی مولف نیست. در واقع تو در مقام سازنده اثر سعی می‌کنی از تمام توانایی‌ها استفاده کنی تا آن را به تصویر بکشی حال اثری که ساخته شده چقدر توانایی دارد تا بیننده را با خود همراه کند مسئله دیگری است. در کار سریال‌سازی با توجه به تمام محدودیت‌هایی که وجود دارد انتخاب‌ها برعهده تهیه کننده است و همه توسط تهیه کننده انتخاب می‌شوند و کارگردان تنها مجری آن نوشته است. شاید بخشی از قصه‌ها به فضای ذهنی من نزدیک باشند، اما گاهی فقط تابع آن دستورالعمل هستی تا به بهترین شکل آن را به تصویر بکشی واین کشش قصه‌ها را باید از تهیه‌کننده پرسید و دلیل انتخاب این قصه‌ها به بخش مدیریت آن بر می‌گردد. ضمن این که این سریال در تلویزیون ایران ساخته می‌شود و باید تابع آن چیزی باشی که در اختیارت قرار گرفته نه آنچه دوست داری کارگردانی کنی. به همین جهت نمی‌توان یک کار خارق العاده و خارج از آنچه در اختیار داری کار کنی. دراینجا همه چیز تابع پول و شرایط است و آنچه به نمایش در می‌آید از تمام فیلترها می‌گذرد. قصه هم انتخابی است که شده و دراختیار کارگردان قرار گرفته است. به نظرم بعضی از قصه‌ها با توجه به سلایق مختلف کشش دارند وبرخی نیز این کشش لازم را ندارند.
قاسمی در ادامه به فیلم "سگ‌ها و آدم‌ها" که به تازگی موفق به دریافت جوایز بین‌المللی شده است اشاره کرد و افزود: این فیلم در سال 94 ساخته شده است و یک نسخه از آن در جشنواره فیلم فجر در بخش هنر و تجربه به نمایش درآمد و بعد از آن در چند فستیوال حضور یافت ازجمله در فستیوال شانگهای در چین بود که کاندید بهترین بازی، بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه شد. در جشنواره کرالای هند نیز پذیرفته شد و اخیرا نیز در جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو جایزه بهترین کارگردانی و فیلمبرداری را از آن خود کرد. فیلم در جشنواره پاندای طلایی ونکوور نیز جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد و نامزد بهترین فیلمبرداری شد.
وی درخصوص ساخت تازه‌ترین اثر سینمایی نیز بیان کرد: اولویت من کارهای سینمایی است و اگر خدا بخواهد پیش تولید یک کار سینمایی را آغاز کرده‌ام و به زودی آن را کلید می‌زنم. تمام تلاشم این است که کار را به جشنواره فیلم فجر برسانم، اما به هر حال تلویزیون هم مزیت‌هایی دارد که به عنوان فیلمساز بدت نمی‌آید آن را تجربه کنی و بدانی مخاطب عام با قصه‌هایی که نوشته دیگران و خواستگاه دیگران است چطور ارتباط برقرار می‌کند. تجربه‌ای است درکنار کارهای دیگرم و آخرین کارم نیز نخواهد بود و این راه را ادامه می‌دهم. یکی از تفاوت‌های سینما و تلویزیون در این است که در سینما تصمیم گیرنده خودت هستی ولی اینجا یکی از عوامل هستی و تابع شرایط تعریف شده و این تفاوت میان سینما و تلویزیون برایم جذابیت دارد.
قاسمی در پایان درخصوص کار در مقام فیلمبردار نیز گفت: اگر کار خاصی باشد حتما چون دغدغه تصویر همیشه با من بوده است و آن را دوست دارم. پیشنهادهایی در طی این مدت داشتم ولی درگیر سریال سازی بودم و نتوانستم آنها را انجام دهم اما اگر موضوع خاصی باشد بدم نمی‌اید پشت دوربین قرار بگیرم چرا که حس و حال متفاوتی دارد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تلویزیون سریال فیلمنامه کارگردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۴۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • ببینید | روایت ندا قاسمی از چَپ کردن در اتوبان و یک قدم تا مرگ
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • محمد فاضلی جامعه شناس: خیلی بیل‌زن هستید زمین خودتان را را بیل بزنید
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون