Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ژانر پلیسی گونه‌ای از آثار سینمایی و تلویزیونی است که در دنیا طرفداران زیادی دارد. در سال‌های اخیر تلویزیون نگاه ویژه‌ای به تولید و ساخت مجموعه‌های پلیسی داشته است چراکه مخاطبان بسیاری این ژانر را پیگیری می‌کنند.

دلهره، تعلیق، پیچیدگی، غیرقابل پیش‌بینی بودن و هیجان از جمله مهمترین دلایل جذابیت سریال‌های پلیسی معمایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهی به تاریخچه آثار پلیسی در تلویزیون متوجه می‌شویم کارگردان‌های زیادی سریال های پلیسی برای تلویزیون ساخته اند و این شب‌ها مجموعه «گشت پلیس» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه کنندگی سعید پروینی از شبکه سه سیما پخش می‌شود.

«گشت پلیس» درباره چند مامور نیروی انتظامی است که درگیر عملیات‌های شهریِ خاص می‌شوند. فرهاد قائمیان، برزو ارجمند، امیررضا دلاوری، بهرام ابراهیمی، نیلوفر شهیدی، رضا کریمی  بازیگران اصلی سریال «گشت پلیس» هستند و با توجه به داستان، بازیگران مهمان دیگری نیز به کار اضافه می‌شوند.

به بهانه پخش این سریال جبار آذین- منتقد سینما در یادداشتی درباره این سریال نوشته است:

ژانر پلیسی از محبوب‌ترین و پراستقبال‌ترین گونه‌های هنری، سینمایی و تلویزیونی در ایران و جهان است. با آنکه تاکنون ده‌ها فیلم سینمایی و مجموعه تلویزیونی با موضوعات پلیسی و کاراکتر پلیس، فعالیت ها، مبارزات و فداکاری‌های پلیس، به مثابه یک نیروی کارآمد و مورد اعتماد انتظامی وامنیتی در کشور ساخته شده است، ولی در میان آن‌ها به ندرت به آثار شاخص و استاندارد، جذاب، تاثیرگذار، بامحتوا و همسو با واقعیت‌ها و فرهنگ ایران اسلامی برمی خوریم.

اغلب این نوع آثار یا بر مدار تکرار و کلیشه و سطحی نگری به پلیس تولید شده اند یا سازندگان آن‌ها با تقلید و کپی برداری از روی فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی خارجی اقدام به ساخت آن‌ها کرده اند. از این رو کمتر اثری در این ژانر توانسته آینه واقع نمای شخصیت و عملکرد پلیس، فرهنگ جامعه و نقش و جایگاه راستین این نیروی ارزشمند در کشور باشد.

این روز‌ها یک مینی سریال ارزشمند از منظر مضمون و محتوا، داستان و ساختارهنری و تصویری در ارتباط با خدمات و اقدام‌های برجسته و ایثارگرانه پلیس از تلویزیون پخش می‌شود به نام «گشت پلیس» که نگاهی نو و متفاوت به پلیس، مناسبات پلیسی، زندگی و فعالیت‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی پلیس‌ها دارد. پرهیز از دیدگاه کلیشه‌ای در ساخت و پرداخت و تاکید بر نگاه واقع گرا، قابل پذیرش و سلامت علمی و تحلیلی به رخداد‌های ناپسند و نامطلوب و خلاف اجتماعی و برخورد مناسب، هوشمندانه ومقتدرانه نیروی پلیس با آن ها، سبب شده تا پلیس ها، ماجرا‌ها و برخورد‌های پلیسی با مخاطیان و اشرار و مخالفان در این سریال، باورپذیر باشند.

نگارش فیلمنامه‌ای جمع وجور، براساس پرونده‌های پلیسی و رویداد‌های واقعی از جمله سرقت و قاچاق مواد مخدر، زورگیری و برپایی بزم‌های آلوده مانند استخر پارتی، پردازش هنرمندانه، خلاقانه، نمایشی و درست، ابعاد مختلف شخصیت‌ها و حوادث و داستان سازی پر چالش و تعلیق، متن خوبی را در اختیار مهرداد خوشبخت در مقام کارگردان قرار داده تا او با بهره گیری از تجارب خود در سینما و تلویزیون و گزینش و اجرای ساختاری جذاب و تماشایی و همچنین استفاده از عوامل و بازیگران حرفه ای، به سوژه‌ها و مضامین وقایع مینی سریال «گشت پلیس» جان ببخشد و مجموعه‌ای درخور شخصیت و مقام پلیس و مورد توجه و استقبال مخاطبان سیما بسازد.

«گشت پلیس»، مجموعه‌ای واقعگرا، اکشن، جذاب، بامحتوا و خوش ساخت است و درمیان تولیدات رایج پلیسی سینما و سیما در ردیف مطلوب‌ها و مقبول‌های ایرانی ژانر پلیسی قراردارد. «گشت پلیس»، سطح تولید آثار پلیسی تلویزیون و انتظارمخاطب را ارتقا داده وامتیاز‌های هنری و محتوایی آن، از این سریال یک الگو و نمونه برای تولید انبوه چنین آثاری ساخته است.

جبار آذین- منتقد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سریال تلویزیونی صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون